Kadın ve Demokrasi Derneği olarak 21.02.2014 tarihinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Şiddeti önleme ve izleme yetkilileri, avukatlar, sosyologlar, kadın konukevi müdürleri, akademisyenler, belediye meclis üyeleri, araştırmacı-gazeteci yazarlar ve kadın odaklı faaliyetler gösteren sivil toplum kuruluşlarıyla ile birlikte ‘Kadın Konukevleri Çalıştayı’ gerçekleştirdik.

Çalıştay sonrası oluşturulan raporun en dikkat çekici konusunu, nüfusu 100.000’i aşan belediyelerin kadın konukevleri açabileceğine dair var olan mevcut yönetmeliğin belediyelerimiz tarafından uygulanmadığı oluşturmaktadır.  Bu yönetmelik doğrultusunda, çalıştaya katılan sivil toplum kuruluşları ile birlikte Kadın ve Demokrasi Derneği olarak, seçilen belediye başkanlarından bu alanda çalışmalar yürütmelerini, yerel idarelerin, kadınlarımızın sosyo-ekonomik, kültürel ve siyasal statülerinin artırılması için gösterdiğimiz çabayı somut bir şekilde desteklemelerini talep etmekteyiz.

Kadın ve Demokrasi Derneği olarak, kadınlarımızın şiddete maruz kalmamak için başvurdukları kadın konukevlerinin sayılarının artırılmasını ısrarla vurgular, sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyu ile paylaşmaktan gurur duyarız.

Yazıyı Paylaşın!

Son Haberler

Bültenimize Abone Olun!

Bizi Takip Edin

Go to Top