KADEM Yönetim Kurulu Başkanı

Dr. Saliha Okur Gümrükçüoğlu’nun
4. İnovasyonda Kadın Projesi Gala Gecesi Konuşma Metni

Sayın Bakanım,
Sayın TÜBİTAK Marmara Teknokent Başkanım,
Sayın KADEM ailesi,
Kıymetli proje katılımcılarımız
ve değerli misafirler

Hepiniz hoş geldiniz,

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) ve TÜBİTAK Marmara Teknokent (MARTEK) iş birliği ile düzenlediğimiz 4. İnovasyonda Kadın Projesinin galasında sizleri ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz.

KADEM, ürettiği söylem ve uyguladığı projelerle toplumun her alanında kadın ve erkeğin dengeli katılımına destek vermeyi kendine vazife bilen bir harekettir. Bu anlamda 2015 yılından bu yana dördüncüsünü gerçekleştirdiğimiz İnovasyonda Kadın Projesi ile, kadınları toplumsal hayata katılım konusunda cesaretlendirmeye devam ediyoruz.

“Yenilikler de kadınlardan doğar” inancıyla çıktığımız bu yolda;

Kadınların, kendilerine hasredilen çalışma alanlarından daha geniş yeteneklere sahip olduklarını gördük,
Onlara inovasyon alanında da hayallerini gerçekleştirebilecekleri imkânlar sunduk,
Ve çalışmalarımız boyunca ürettikleri birbirinden orijinal projeleri hayata geçirmenin sevincini yaşadık.
Her yıl katılımcılarımız arasından seçilen ilk 5 kişiye, projelerinin yazım aşamasından üretimine kadar özel eğitim ve danışmanlık hizmetlerimizle rehberlik ettik.

TÜBİTAK MARTEK ortaklığı ile yürüttüğümüz İnovasyonda Kadın Projesinin;

2015 yılının finalistlerinden Sinem Nalbantoğlu, pankreas kanserindeki ilk belirtileri tespit eden ve endemik bitkilerin hastalık üzerindeki iyileştirici etkisini saptayan Biomarker keşfi ile TÜBİTAK Gen ve Biyoteknoloji Enstitü’sünde istihdam edildi ve konu ile ilgili çalışmalarına devam ediyor.

2016 yılında Duygu Yılmaz, antioksidan etkisiyle gıdaların raf ömrünü uzatan zeytin çekirdeğinden antimikrobiyal bioplastik yüzeyler keşfi ile KADEM’den destek almaya hak kazandı,

Ayrıca 2018’de Los Angeles’ta düzenlenen Clean Tech Open Forumu’nda da uluslararası birincilik ödülüne layık görüldü.

2017 yılında ise Yağmur İşeri, bazı bitkilerin içeriğinde pasif durumda bulunan antimikrobiyal ve antikanserojen maddeleri açığa çıkararak kozmetik ve gıda takviyesi alanında uygulanabileceğini öngördüğü projesi ile finalistler arasında yer aldı.

Bu yıl, 275 katılımcı arasından seçilen 30 proje sahibi kadın girişimciyi 20-27 Ocak 2019 tarihleri arasında 7 gün süren girişimcilik kampında misafir ettik. Katılımcılar kamp süresince fikirlerini nasıl geliştirebilecekleri ve sektörde kendilerine nasıl yer bulacakları ile ilgili eğitimler aldılar.

Kamp sonunda seçilen en iyi 5 projeye;

*Uygulamaya geçildiği takdirde 25.000 TL destek verilecek.

*Ve TÜBİTAK Marmara Teknokent Kuluçka Merkezinde ilk 1 yıl ücretsiz yer tahsis edilecek.

KADEM, İnovasyonda Kadın projesi ile çalışma hayatında kadın ve erkeğin eşit fırsatlara ulaşımını, cinsiyet adaletinin sağlanması adına büyük bir adım olarak görüyor.

Kadın girişimcilerimiz bu projeden aldıkları ilham ve cesaretle bugüne kadar çoğu zaman uzak kaldıkları bilim ve teknoloji alanında da söz söyleme ve iş yapma imkânına kavuşuyor.

KADEM’e bu projede yoldaş olan TÜBİTAK Marmara Teknokent’e Sayın Bakanım ve misafirlerimiz huzurunda teşekkür ediyorum. Ortak çabamızın, iş hayatında kadın ve erkek dayanışmasına dair ümitleri kuvvetlendireceğine inanıyor, ülkemizin bu birlik ruhu ve iyi fikirlerle insanlığa faydalı işlere imza atmasını temenni ediyorum.

Yazıyı Paylaşın!

Son Haberler

Bültenimize Abone Olun!

Bizi Takip Edin

Go to Top