Suriyeli Sığınmacı Kadın ve Ailelerine Yönelik Toplumsal Uyum Projesi Sakarya’da Başladı

1 Kasım 2017, Sakarya

Suriyeli Sığınmacı Kadın ve Ailelerine Yönelik Toplumsal Uyum Projesi basın lansmanı, Sakarya Karaman Geçici Eğitim Merkezi’nde; KADEM Kurucu Başkanı Doç. Dr. Sare Aydın Yılmaz, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ile birçok seçkin davetlinin katılımıyla gerçekleşti.

Proje ile sığınmacı kadınların alacakları mesleki eğitime yönelik kurslar ve sonrasında istihdamları için yapılacak çalışmalar belirlenirken, psikolojik rehabilitasyonları ve ekonomik, kültürel entegrasyonları da sağlanacak.

Lansmanın açılış konuşmasını Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu yaptı. Toçoğlu, Suriye’deki savaştan dolayı ülkemizde misafir olan sığınmacıların bizim kardeşlerimiz olduğunu hatırlatarak, “Kardeşlerimize ve onların çocuklarının eğitimine destek vermek de bizim görevimiz. KADEM’in başlattığı bu proje ile de meslek edinmeleri çok önemli” diyerek projenin sığınmacılara sağlayacağı faydalara dikkat çekti.

KADEM Sakarya Temsilcisi Zehra Toçoğlu yaptığı konuşmada, sığınmacı kadınlara yönelik başlattıkları Türkçe Dil Kurslarının ardından projenin ikinci aşamasına geçmekten duydukları heyecanı dile getirerek; “İŞKUR ve MEB ortaklığı ile başlattığımız bu projede meslek edindirme kursları sonrasında istihdam alanı oluşturuyoruz” dedi.

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ise yaptığı konuşmada kadınların eğitiminin önemine değindi. Töre: “Bir kadını eğitmek bir aileyi bir toplumu eğitmek demektir. Bu proje ile Suriyeli Sığınmacı Kadınlara yönelik toplumsal uyumu hedefliyoruz.”

“Kadınların Toplumsal Uyum Noktasında Önemi Büyük”

KADEM Kurucu Başkanı Doç. Dr. Sare Aydın Yılmaz ise yaptığı konuşmada KADEM olarak, misafirimiz olan Suriyeli sığınmacı kadınlara yönelik yürütülen çalışmalarla evrensel insan hakları ve değerleri doğrultusunda, onların ülkemizde barış ve huzur içerisinde yaşamalarına katkı sağlamaya çalıştıklarına vurgu yaptı. Aydın, “Suriye’de yaşanan savaş sürecinde en büyük yıkımı kadınlar ve çocuklar yaşadı. Silahların gölgesinde kadın olmak, çocuğunu güvenli bir şekilde büyütmeye çalışmak, hayatta kalmak için mücadele vermek elbette ki bir kadın için daha zor. Toplumun temel birimi olan aile kurumunun önemli bir üyesi olarak kadının, toplumsal uyum noktasında ki öneminin de büyük olması sebebiyle çalışmalarımızda kadın üzerine odaklanıp bununla ilişkili olarak erkeklerin ve çocukların da uyum sürecine katılmasını amaçlıyoruz. Sakarya’daki Suriyeli Sığınmacı Kadınlara yönelik toplumsal uyum projemiz; mesleki eğitime yönelik kurslar ve sonrasında istihdamları için yapılacak çalışmalarla birlikte psikolojik rehabilitasyonları ve ekonomik, kültürel entegrasyonu da sağlayacak.”

Konuşmaların ardından KADEM, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ortaklığında Sakarya’daki Suriyeli Sığınmacı Kadınlara Yönelik Toplumsal Uyum Projesi’nin protokolü imzalanarak ilk adımı atıldı.

Protokolün imzalanmasının ardından Suriyeli Sığınmacı Kadın ve Ailelerine Yönelik Toplumsal Uyum Proje Merkezini gezen Doç. Dr. Sare Aydın Yılmaz, Suriyeli kadın ve çocuklarla bir araya gelerek sohbet etti.

Yazıyı Paylaşın!

Son Haberler

Bültenimize Abone Olun!

Bizi Takip Edin

Go to Top