KADEM Geleneksel Üye İftarı Gerçekleşti
27 Mayıs 2018, İstanbul
Sn. Emine Erdoğan Hanımefendi’nin onur konuğu olarak katıldığı “KADEM 6. Geleneksel Üye İftarı” Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. İftar programına; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Kurucu Başkanı Doç. Dr. Sare Aydın, Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, KADEM Yönetim Kurulu, üyeleri, Geleceğe İşbaşı Projesi öğrenci ve mentörleri ile seçkin davetliler katıldı.
İftar programında konuşan Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar kadın meselesinin kimi zaman yanlış söylem ve duruşlar, çoğu zaman da haksız yaftalarla yıpratıldığını bu nedenle de toplumun büyük kesimi tarafından anlaşılmadığını ve sahiplenilmediğini söyleyerek tüm bu nedenlerden dolayı da KADEM’in işinin kolay olmadığını ifade etti. Bayraktar: “Bizim kadın hakları için çalışmamız sadece Allah’ın kadına verdiği onurlu yaradılışı teslim etme çabasıdır, yaradılışa aykırı bir çabamız söz konusu olamaz. Allah’ın helal kıldığı hakları haram kılan anlayışa karşıyız” dedi.
“KADEM, kadınların karar mekanizmalarına katılımlarını önemsiyor”
Sümeyye Erdoğan Bayraktar’ın ardından konuşan KADEM Kurucu Başkanı Doç. Dr. Sare Aydın, kadınlar olmadan, kültürden sanata, iş hayatından akademiye bütün alanların eksik kaldığını vurgulayarak bu nedenlerden dolayı da KADEM’in kadınların karar mekanizmalarına katılımlarını önemsediğini açıkladı. Aydın, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın meclisteki kadın temsil oranını en yüksek seviyelerde görmek istediğini ve bunun içinde kadınların toplumsal, kamusal ve siyasal hayatta aktif yer almaları ve siyasi mekanizmalara dâhil olabilmeleri için kapıları sonuna kadar açtığını ifade etti. Aydın: “Mecliste toplumun yarısını oluşturan kadınların yeteri kadar temsil edilmemesi demokrasiyi zayıflatacaktır bu yüzden seçim listelerinde daha çok kadın adaya yer verilmesi talebiyle başlattığımız ‘’Biz Varsak Demokrasi Var’’ kampanyası ile bu yöndeki kararlılığımızı gösterdik” diyerek KADEM’in bütün siyasi partilere bulunduğu açık çağrı sonrasında başlattığı kampanyadan bahsetti. Kampanyanın ardından sivil toplum-kamu işbirliği modeli ile geliştirilen Geleceğe İşbaşı projesine de değinen Aydın: “Çocuk Destekleme Merkezlerindeki genç kızlarımıza mesleklendirme ve istihdam sağlama amacıyla bu yıl 3.sünü gerçekleştirdiğimiz Geleceğe İşbaşı Projesi, toplumsal sorunlarımıza dokunan, insan odaklı bir kalkınmaya destek olacak nitelikte özgün çalışmalarımızdan biridir” dedi.
“Kadının güçlenmesi hepimizin meselesidir”
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya konuşmasında KADEM’in kadınların toplumsal hayatın her alanında hak ettiği yeri alması adına yaptığı çalışmalardan ve bu çalışmaların öneminden bahsetti. Kaya: “Ülkemiz kadınlarının güçlenmesi konusunda yaptığınız çalışmalar için teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Kaya konuşmasında kadınların katkısı olmadan müreffeh toplum hedefine ulaşılamayacağını da vurgulayarak, Türkiye’nin son on altı yılda Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde kadınların güçlenmesi konusunda attığı önemli adımlardan bahsetti.
Bakanlık olarak yaptıkları çalışmalara da değinen Bakan Kaya, 2018-2023 yıllarını kapsayan eylem planının hayata geçirilmesinde “Güçlü Kadın Güçlü Aile Güçlü Toplum” ilkelerinin mihenk taşı olduğunu vurguladı. Kaya, bunu sağlamak için de adeta toplumsal seferberlik içinde çalışması gerektiğini çünkü kadının güçlenmesinin herkesin meselesi olduğunu söyledi.
“Geleceğe İşbaşı Projesi, geleceğimiz adına umut vaad ediyor”
İftar Programında son olarak konuşan Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi ise KADEM’in, kadınların güçlendirilmesi için nitelikli projeler ürettiğini ifade ederek Geleceğe İşbaşı Projesi’nin öneminden bahsetti. Erdoğan: “Devletimizin himayesinde olan 42 genç kızımızın çeşitli alanlarda iş sahibi olduğu proje, geleceğimiz adına umut vaad ediyor” dedi. Erdoğan konuşmasında kadınları güçlü olan bir toplumun sağlam olacağını da vurgulayarak, cinsiyet adaletinin yerleştiği bir toplumda, adaletin tüm kazanımlarının mevcut olacağını söyledi. Erdoğan, bu anlamda ülkemizde gelişmekte olan bir farkındalık olduğunu belirterek “Kadınlarımız tüm alanlarda 15 yıl öncesine göre çok daha iyi bir durumda” dedi.
Erdoğan, kadının ve erkeğin birbirini tamamladığı, aklın ruhla buluştuğu, teorinin pratikle bütünleştiği bir dünya inşa etmek durumunda olunduğunu ve Türkiye’nin bu potansiyele sahip bir ülke olduğunu açıklayarak, toplumumuzda bu yönde büyük bir değişim, farkındalık ve dinamizm var olduğunu ifade etti.
Erdoğan konuşmasında bütün Müslümanların ortak meselesi olan Kudüs’e de değindi. Türkiye dışında tüm dünyanın zulme seyirci kaldığını ifade eden Erdoğan, “Biz külliyen birleşirsek, tek vücut olursak, İslam dünyasının da birleşme umudu artar. Yeter ki farklılıklarımızı zenginlik sayıp birleşerek bölgemizde güçlü bir rol model olalım” dedi.
Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin teşrifleriyle gerçekleşen 6. Geleneksel Üye İftarı, Yönetim Kurulu, mütevelli heyeti, sponsorlar, il temsilcileri ve komisyonlar ile çekilen aile fotoğrafı ile sona erdi.