H.K.G DAVASINDA KARAR ÇIKTI: KADİR İSTEKLİ’YE TOPLAMDA 36 YIL HAPİS CEZASI

 

KADEM’DEN H.K.G DAVASINDA VERİLEN KARARA İLİŞKİN AÇIKLAMA!

6 yaşındaki kız çocuğunun, babası tarafından 29 yaşındaki Kadir İstekli ile evlendirildiği iddiasıyla açılan davada yapılan yeniden yargılama sonucunda sanıklara verilen cezalar belli oldu. Sanık Kadir İstekli’ye toplamda 36 yıl, baba Yusuf Ziya Gümüşel’e 18 yıl 9 ay hapis cezası verildi. Kararın ardından KADEM’den yapılan açıklamada “Mahkeme kararı, toplum vicdanının teskini için son derece önemliydi. Karar, çocukluğu elinden alınmış mağdurun çocukluğunu geri getiremese de benzer girişimlerde caydırıcı olacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Kamuoyunun yakından takip ettiği, 6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesine ilişkin davada; yerel mahkemenin verdiği kararın İstinaf Mahkemesi tarafından bozulması sonrası Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün karar duruşması görüldü.

H.K.G DAVASINDA VERİLEN CEZALAR

Yapılan duruşma sonunda kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanık Kadir İstekli’yi, “Zincirleme şekilde çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçundan 21 yıl, “nitelikli cinsel saldırı” suçundan da 15 yıl olmak üzere toplamda 36 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme tutuklu sanık baba Yusuf Ziya Gümüşel’i de, “Zincirleme şekilde çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçundan 18 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanıklarla fikir ve eylem birliği içinde suça dahil olduğu gerekçesiyle yargılanan annenin dosyası ise yeniden yargılanmak üzere ayrıldı.

KADEM’DEN KARAR SONRASI AÇIKLAMA

Kararın ardından Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) Hukuk Kurulu Başkanı Av. Helin Görgül tarafından yapılan basın açıklamasında 6 yaşındaki kız çocuğunun, babası tarafından 29 yaşındaki Kadir İstekli ile evlendirildiği iddiasıyla açılan davada; yerel mahkeme geçen ekim ayında, sanıklar hakkında mahkumiyet kararı vermiş, ancak Bölge Adliye Mahkemesi 20. Ceza Dairesi, sanıklar hakkındaki cezayı az bularak yeniden yargılama istemişti.

Toplum vicdanını derinden yaralayan bu olay ve başından beri takipçisi olduğumuz davada az önce yeniden karar açıklandı.

Sanık Kadir İstekli hakkında nitelikli cinsel istismar suçunu zincirleme şekilde işlemiş olması nedeniyle 21 yıl, cinsel saldırı suçu nedeniyle de 15 yıl olmak üzere toplamda 36 yıl hapis cezasına karar verildi.

Baba Yusuf Ziya Gümüşel de çocuğun nitelikli cinsel istismarını babası olarak işlemiş olması ve suçun zincirleme şekilde işlenmesi gerekçesiyle 18 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Sanıklarla fikir ve eylem birliği içinde suça dahil olduğu gerekçesiyle yargılanan annenin dosyası ise yeniden yargılanmak üzere ayrıldı.

Mahkeme kararı, toplum vicdanının teskini için son derece önemliydi.

Karar, çocukluğu elinden alınmış mağdurun çocukluğunu geri getiremese de benzer girişimlerde caydırıcı olacaktır.

Çocukları her türlü istismardan, onlara zarar verebilecek algı ve uygulamalardan korumak hepimizin görevidir.

Herkesin güven içinde ve adaletle yaşayacağı bir toplum için çalışan KADEM; kadınların, çocukların ve mağdurun hakkını savunmaya devam edecektir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.” İfadeleri kullanıldı.

Yazıyı Paylaşın!

Son Haberler

Bültenimize Abone Olun!

Bizi Takip Edin

Go to Top