6. KADIN VE ADALET ZİRVESİ

“YAPAY ZEKÂ VE KADIN”

8-9 Kasım 2024, Haliç Üniversitesi Konferans Salonu, İstanbul

Yapay zekâ teknolojileri, insan yaşamında önemli bir hızlanma ve çeşitli sektörlerde devrim niteliğinde değişikliklere yol açmaktadır. İçinde bulunduğumuz dönemde, kadın-erkek arasındaki toplumsal adaletsizliklerin giderilmesi için yapay zekânın yeni fırsatlar sunabileceğini düşünüyoruz. Ancak, bu potansiyelin kendiliğinden gerçekleşmeyeceğinin farkındayız. Yapay zekânın bazı risk ve sorunlara yol açabileceği unutulmamalıdır. Bu nedenle, yapay zekânın tüm potansiyeli ve riskleri ile birlikte nasıl bir gelecek yaratacağı, günümüzün en önemli tartışma konularından biridir.

KADEM, altıncı kadın ve adalet zirvesinde, bu teknolojilerin kapsayıcı ve sürdürülebilir bir dünya için nasıl kullanılabileceğine dair atılabilecek adımları tartışmaya açmaktadır.

Altıncı zirvemizde, yapay zekâ çağında edineceğimiz kazanımların kadınlar için daha adil ve güvenli bir gelecek için nasıl kullanılabileceğini bütüncül bir yaklaşımla derinlemesine tartışmayı hedefliyoruz.

Yapay zekâ çağında kadının öznelliği, konumu ve hakları hakkındaki deneyimlerimizi ve fikirlerimizi birlikte yeniden değerlendirerek, bu konudaki farkındalığımızı ve anlayışımızı derinleştirmek, kadının güçlendirilmesine yönelik talep ve tekliflerimizi kamuoyuna duyurmak ve ilgili konularda savunuculuk faaliyetlerini geliştirmek istiyoruz.

Zirvemizde, aşağıdaki temel soruları masaya yatırmayı hedefliyoruz:

  • Yapay zekâ teknolojisindeki gelişmeler, kadınlar için daha adil bir gelecek imkânı sunabilir mi?
  • Yapay zekâ teknolojilerinin ve algoritmalarının kadınlar için ne gibi olumlu ve olumsuz etkileri vardır?
  • Yapay zekâ, yeni toplumsal cinsiyet normları yaratabilir mi veya mevcut toplumsal cinsiyet normlarını güçlendirebilir mi?
  • Yapay zekâ, toplumsal cinsiyet normlarını daha kapsayıcı ve adil hale getirme potansiyeline sahip midir?
  • Yapay zekâ geliştiricilerinin ve üreticilerinin toplumsal cinsiyet algıları, algoritmalara yansımakta mıdır?
  • Geleceğin teknoloji kullanımlarında kadının eşit bir özne olabilmesi için yapay zekâya nasıl yaklaşılabilir?

Yazıyı Paylaşın!

Son Haberler

Bültenimize Abone Olun!

Bizi Takip Edin

Go to Top