KADEM, Birleşmiş Milletler Kadının Statüsü Komisyonu’nun 67. Oturumunda “Israrla Takiple Mücadele”yi Konuşacak
KADEM (Kadın ve Demokrasi Vakfı), New York’ta düzenlenen Birleşmiş Milletler Kadının Statüsü Komisyonu 67. Oturumuna bu yıl, “Dijital Şiddete Karşı Farkındalığı Artırmak: Israrlı Takip ile Mücadele” (“Raising Awareness On Digital Harassment: The Case Of Stalking”) konulu panelle katılıyor.
10 Mart 2023 Cuma günü saat 12:30’da Salvation Army Auditorium’de gerçekleşecek etkinliğin moderatörlüğünü, KADEM Yönetim Kurulu Üyesi Nursem Keskin Aksay yapacak. Panelde, akademisyen Sana Uddin (American University, Global Learning Kogod School of Business), Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Uzmanı Onur Dinçer ile dijital şiddet ve şiddetle mücadele konusunda, uzmanlık alanlarında sunumlar gerçekleştirecek.
Israrlı Takip ve Dijital Şiddetin hukuki, adli, sosyal yönleriyle irdeleneceği panelde Türkiye’deki yasal düzenlemeler ve uygulama yöntemleri de ayrıntılı olarak ele alınacak. Bu çerçevede KADEM’in toplumsal algı ve davranış değişikliğine yönelik yürüttüğü kampanyalara vurgu yapılırken, yenilikçi çözümler de konuşulacak.
Panelde aynı zamanda, kadına yönelik şiddetin ortadan kaldırılmasına yönelik kampanyalarında dijital medyayı bir yaygınlaştırma aracı olarak kullanan KADEM’in bu yıl 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü kapsamında gerçekleştirdiği yasal düzenlemelere yönelik farkındalık kampanyasına ve kamu spotuna dikkat çekilecek. Ayrıca kadına şiddet konusunda hazırlanan ve Türkiye genelindeki temsilcilikler aracılığıyla yaygınlaştırılan eğitim modülleri de katılımcılara anlatılacak.
Birleşmiş Milletler Kadının Statüsü Komisyonu 67. Dönemi kapsamında New York’ta bulunan KADEM Heyeti, ABD’de kadın hakları alanında faaliyet gösteren kişiler ve sivil toplum kuruluşları ile bir araya geleceği bir “Networking Etkinliği” de düzenleyecek.
8 Mart 2023, 13.30 – 15.00 saatleri arasında New York’taki Türkevi’nde gerçekleştirilecek etkinlikle, kadın alanında çalışan kişi ve sivil toplum kuruluşlarını tanımak, KADEM’i tanıtmak, karşılıklı iyi uygulama örneklerini paylaşmak, KADEM’in uluslararası ağını güçlendirmek ve geleceğe yönelik uluslararası potansiyel işbirliklerini geliştirmek amaçlanıyor.