KADEM ve TÜBİTAK MARTEK işbirliği ile hayata geçirilen İnovasyonda Kadın Projesi, III. Girişimcilik Kampı kapanış programı, 15 Ekim 2017 Pazar günü Adile Sultan Sarayı’nda gerçekleştirildi.

15 Ekim Pazar günü saat 18.00’de kokteyl ile başlayan kapanış programında, kampa katılan 30 kadın girişimciye sertifikaları verilirken 25.000 TL ödül kazanan ilk 5 proje sahibi de açıklandı.

Programa; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, KADEM Genel Başkanı Doç. Dr. Sare Aydın Yılmaz, MARTEK Genel Müdürü Orhan Çömlek ve birçok seçkin konuk katıldı.

Programın açılış konuşmasını, II. Girişimcilik Kampı’nda ilk beşe girerek projesini hayata geçiren Duygu Yılmaz yaptı. Yılmaz: İnovasyon’da Kadın Projesi ile hayatım değişti. KADEM bana inanılmaz bir yol açtı. Çok mutluyum.

Yılmaz’ın ardından konuşan ve projeyle ilgili davetlileri bilgilendiren MARTEK Genel Müdürü Orhan Çömlek, İnovasyonda Kadın Projesi Kampları’nda girişimci kadınlara, inovatif, katma değeri yüksek projelerini nasıl hayata geçirebilecekleri konusunda destek olduklarına dikkat çekti.

“KADININ TOPLUMDAKİ ROLÜNÜ GÜÇLENDİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

KADEM Kurucu Başkanı Doç. Dr. Sare Aydın Yılmaz programda yaptığı konuşmada, bir sivil toplum kuruluşu olarak ülkenin kalkındırılması için devamlı çalışmalar yaptıklarını, çözüm önerileri ve uygulamaya dönük, İnovasyonda Kadın gibi projelerle meseleye ilişkin somut adımlar attıklarını ifade etti.

Aydın: Dünyadaki değişimin en önemli dinamiklerden birisi, kadın potansiyelini değerlendirebilmek. Biz kadınların, bilim ve teknolojide de çok başarılı olduğunu göstermek için İnovasyonda Kadın dedik. Kadınlar, kendilerine imkân ve fırsat sunulduğunda dünyayı dönüştürme gücüne sahip. Teknoloji diline hâkim özgür ve girişimci ruha sahip güçlü anneler, kendine güvenen, sabırlı, iş ahlakı yüksek, gerektiğinde risk alabilen güçlü çocuklar yetiştirecek. Güçlü annelerin, ailelerin toplumla entegre olmuş kadınların bu ülkeye katacağı çok şey var. Teknolojinin yapay zekâ ile roman yazdığı, Mars’ta tarım yapılabilirliği ile ilgili çalışmalar yapıldığı bilim ve teknoloji dünyasına biz kadınlar artık geç kalamayız. Bu yüzden sürdürülebilir hedeflerle beraber kadının toplumdaki rolünü güçlendirmek için çalışıyoruz.

“KADEM, SİVİL TOPLUM ÇALIŞMALARINA ÖNEMLİ BİR SOLUK GETİRDİ”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ise yaptığı konuşmada KADEM’in, sivil toplum çalışmalarına önemli bir soluk getirdiğini vurgulayarak, KADEM’in dikkat çeken, uyaran, uyandıran çalışmalarıyla uzun yıllar ses getiren bir STK olacağına inandığını belirtti. Sarıeroğlu: Kadınların inovasyon alanındaki varlığının artırılması günümüzde kalkınmanın sağlanmasının en önemli yolu. Bu sebeple özgün projelerle istihdama kadın girişimcilerin dâhil olması gerekiyor.

Program sonunda elektronik, gıda, sağlık, enerji ve bioteknoloji alanında başarılı projeler geliştirerek ilk 5’e giren kadın girişimcilere ödülleri verildi. 

KADEM İnovasyonda Kadın III. Girişimcilik Kampı’nda ilk 5’e giren kadın girişimciler:

FATEMEH BAHADORİ

PROJE: Doğal ürünlerin Bioyararlanımının Nano-Kil kullanarak iyileştirilmesi. Türkiye killerinin gıda sektöründe kullanımı.

SEKTÖR: Gıda

YAĞMUR İŞERİ

PROJE: Bitkisel içerikli Oleuropein ve Squalene Eksratktının katkı maddesi, kozmetik ve gıda takviyesi alanında kullanılması.

SEKTÖR: Sağlık, gıda, kozmetik

ESRA ÖZKAN

PROJE: Mobil Rüzgâr Türbini

SEKTÖR: Enerji/Yenilenebilir Enerji

ÖZLEM AĞAN

PROJE: Babythings

SEKTÖR: Giyilebilir teknoloji- tekstil- ekloktronik –iot

BEGÜM ESRA AYTAN

PROJE: Rekombinant DNA Teknolojisi ile PET türü Plastiğin Geri Dönüşümü

SEKTÖR: Bioteknoloji

Yazıyı Paylaşın!

Son Haberler

Bültenimize Abone Olun!

Bizi Takip Edin

Go to Top