KADEM Akademi, 16 Kasım 2016 günü KADEM Genel Merkezi’nde Münazara Okulu’nu başlatıyor. Eğitmen Yavuz Yiğit tarafından gerçekleştirilecek eğitim için, 9 Kasım 2016 Çarşamba günü saat 18’de KADEM Genel Merkezi’nde bir tanışma toplantısı düzenlenecek.

 

2 Kasım 2016, İstanbul

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), KADEM Akademi çatısı altında, 16 Kasım 2016 günü Münazara Okulu adıyla eğitimlere başlıyor. 9 Kasım 2016 Çarşamba günü saat 18’de düzenlenecek bir tanışma toplantısıyla tanıtılacak eğitim, eğitmen Yavuz Yiğit tarafından verilecek.

Tanışma toplantısında eğitimin içeriği ve konuları anlatılacak. Toplantı sonrası eğitime katılmaya karar veren öğrenciler, 12 Kasım 2016 tarihine kadar kayıt KADEM’in resmi web sitesi üzerinden kayıt yaptırabilecek.

Ücretsiz olacak eğitimin içeriği ile ilgili eğitmen Yavuz Yiğit’in açıklamaları şöyle:

Münazara Nedir?

Bir konu hakkında, öğrencilerin bilgi ve birikimlerini, hitabet ve iletişim kabiliyetlerini, hızlı düşünme ve karar alma yeteneklerini yarıştırdığı bir ikna oyunudur.

Münazara, 200 yıldır Harvard’dan Oxford’a, Sidney’den Moskova’ya dünyanın tüm büyük üniversitelerinde en entelektüel etkinlik olarak kabul görüyor, “Başbakanların Oyunu” olarak nitelendiriliyor. Zira, 12 yıl başbakanlık yapmış Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere Başbakanları Tony Blair ve David Cameron, ABD Başkanları Bill Clinton ve Barack Obama okul yıllarında münazara yapmış liderlerden yalnızca bir kaçı.

Münazaralar sırasında eğitimden çevre sorunlarına, insan haklarından ekonomiye, toplumu ilgilendiren yüzlerce konu hakkında tartışmalar yapılır.

Neden Münazara?

Eski bir İmam-Hatipli olarak 1974 yılında İstanbul Liseler Arası Münazara Şampiyonu olmuş Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Ustanın Hikâyesi Belgeseli’nde lise yıllarında münazaranın katkısını aşağıdaki gibi anlatıyor:

“Liseler arası münazaralara okulumuz adına katılıyordum. Münazaralar sizi iki şeye sevk ediyordu: Bir araştırmaya, iki okumaya. Araştırma yapacaksın, okuyacaksın ki o tezi en iyi şekilde hazırlayabilesin. Bunlar bize ciddi zenginlik kazandırdığı gibi, bir de tabii kitleler karşısındaki konuşma cesaretimizi artırdı.”

Yazıyı Paylaşın!

Son Haberler

Bültenimize Abone Olun!

Bizi Takip Edin

Go to Top