Girişim dünyasının kalbi, 11-12 Aralık tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşen Take Off İstanbul Girişim Zirvesi’nde attı. KADEM’in İnovasyonda Kadın programından girişimciler de etkinliğe katılarak projeleriyle ödüller kazandı.


Uluslararası Katılımla Büyük Bir Organizasyon

Take Off Girişim Zirvesi, 25 ülkeden 125 yatırımcıyı ve 23 ülkeden 250 teknoloji girişimini ağırladı. Etkinlik, ziyaretçilere girişimci, paydaş ve sponsorların stantlarında farklı ürünleri deneyimleme, ilham veren konuşmacıları dinleme ve birçok önemli isimle tanışma fırsatı sundu. Teknoloji ve girişim meraklılarından oluşan 15 bin kişi, bu çarpıcı organizasyona katıldı.

KADEM, 8 dönemdir sürdürdüğü ve kadınların girişimcilik hayallerini gerçeğe dönüştürmelerine imkan sağlayan İnovasyonda Kadın girişimcilik programı ile bu prestijli etkinlikte yerini aldı. KADEM’in destekleriyle girişimlerini geliştiren kadınlar, İnovasyonda Kadın standında hem çalışmalarını sergiledi hem de ziyaretçilere projelerinin detaylarını anlatma fırsatı buldu.

Girişimci Kadınlar Ödüle Layık Görüldü

Bu yıl düzenlenen etkinlikte, yerli ve uluslararası çok sayıda girişimin katıldığı ödül töreni büyük ilgi gördü. Farklı kategorilerde birçok ödül sahiplerini bulurken, KADEM’in İnovasyonda Kadın programından girişimciler projeleriyle dikkat çekti. 8. dönem İnovasyonda Kadın girişimcilerinden Gizem Uysal, karbon yakalama teknolojisi geliştirdiği Helios girişimi ile Kuveyt Türk’ün 10 bin dolarlık inovasyon ödülünü kazandı.

En İyi Kadın Girişimi Ödülleri

Zirve kapsamında En İyi Kadın Girişimi kategorisinde KADEM’in İnovasyonda Kadın programından iki ayrı girişim ödül aldı. Cellestetix Biotechnology girişimi ile Polen Koçak ve Merve Yıldırım, Microhobist Biotechnology girişimi ile de Sultan Gül ödüllerin sahipleri oldu.

Cellestetix Biotechnology Projesi Nedir?

NX35 teknolojisi, gelişmiş güzellik bakımı ve biyoteknolojik tedavi uygulamaları için doğanın hücreler arası habercileri olan eksozomların akıllı tasarımını ve hassas hedeflemesini birleştiriyor. NX35, girişimin patentli teknolojisi olarak öne çıkıyor.

Microhobist Biotechnology Projesi Nedir?

Microhobist, tarımsal kimyasallar yerine doğal yöntemlerle toprak sağlığını ve bitki verimini artıran çevre dostu ürünler geliştiriyor, üretiyor ve dağıtıyor. Bu çalışmaların öne çıkan ürünü olan MHOne, tarım kimyasallarına alternatif bir biyostimülant olarak kullanılıyor.

Yazıyı Paylaşın!

Son Haberler

Bültenimize Abone Olun!

Bizi Takip Edin

Go to Top