KADEM, Kadınlar Göç Yolunda Projesini düzenleyeceği Uluslararası Mülteci Kadınlar Paneli ve “Ayrılık” Belgesel Filmi gösterimiyle sonlandırıyor.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen Sivil Toplum Diyaloğu Programı kapsamında, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), İtalya’dan EUROCULTURA ve Türkiye’den Uluslararası Mülteci Hakları Derneği (UMHD) ortaklığı ile birlikte yürütülen Kadınlar Göç Yolunda Projesi, bir yıllık yoğun çalışmasını 11 Şubat 2017 Cumartesi günü, saat 09:30’da başlayacak olan etkinlikle sonlandırılıyor.

Kadın mültecilerin yaşadıkları gerçek problemlerini ve ihtiyaçlarını ortaya koymak üzere yola çıkan proje, mültecilerin yasal hakları ve düzenlemeler hakkında farkındalık yaratmayı hedefledi. Mülteciler ve mülteci entegrasyonu konusunda Avrupa ve Türkiye’de yapılan iyi uygulamaları araştırdı. Kamuoyunda mültecilere yönelik olan yanlış algıyı kırmak ve kadın mültecilerin farklılaşan gerçekliklerini yansıtabilmek amacıyla da bir belgesel film hazırladı. Bu belgesel filminde gala gösteriminin yapılacağı kapanış etkinliği, uluslararası mülteci kadınlar paneli ile sonlandırılacak.

Belgeselde yer alan Suriyeli Mülteci Kadınlar, kendilerini ilk kez izleyecek

Proje kapsamında hazırlanan belgesel film; İstanbul, Gaziantep ve Hatay’da kamplar ve kamp dışında yaşayan 8 mülteci kadının hikayesinden oluşuyor. Belgeselde hikayesi yer alanlar; savaş öncesinde Suriye’de Fransızca öğretmeni, matematik öğretmeni, ressam, ekonomist ve inşaat mühendisi olarak çalışan ancak Türkiye’ye göç sonrasında kendilerine yeni bir hayat kurma savaşı veren kadınlar olarak seyircinin karşısına çıkıyor. Bu film, Türkiye’de kamplarda ve kamp dışında yaşayan mülteci kadınların profillerini ve niteliklerini ortaya koyan, ve bu sayede konu ile ilgili farkındalık yaratarak kamuoyundaki yanlış mülteci algısını yıkmak adına önemli bir adımı da oluşturuyor.

Belgeselde yer alan mülteci kadınların bir kısmının da yer alacağı gösterim öncesinde de, filmde hikayesi yer alan ressam Sumaya Kaderi’nin resimlerinden oluşan bir sergi de katılımcıların beğenisine sunulacak.

Sivil Toplum Diyaloğu Programı Hakkında:

Sivil Toplum Diyaloğu Programı, Türkiye ve Avrupa Birliği üyesi ülkelerden sivil toplum kuruluşlarının ortak bir konu etrafında bir araya gelerek, toplumların birbirini tanımaları, karşılıklı bilgi alışverişinde bulunmaları ve kalıcı diyalog kurmalarını sağlayan bir platform olarak geliştirildi.

Avrupa Birliği katılım öncesi mali yardım aracı (IPA) kapsamında Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortak finanse edilen Sivil Toplum Diyaloğu Programı, Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülüyor. Merkezi Finans ve İhale Biriminin sözleşme makamı olduğu program 2008 yılından beri farklı tema ve sivil toplum kuruluşlarını kapsayacak şekilde hayata geçiriliyor.

Sivil Toplum Diyaloğu Programı Dördüncü dönemi, Türkiye’nin de dahil olduğu 21 farklı ülkeden 200’ün üzerinde kuruluş bir araya gelerek 80 diyalog projesini hayata geçiriyor. Enerji; çevre; adalet özgürlük ve güvenlik; tüketicinin ve sağlığın korunması; bölgesel politika ve yapısal araçların koordinasyonu; iş kurma hakkı ve hizmet sunumu serbestisi; işletme ve sanayi politikası; tarım ve balıkçılık; eğitim alanlarında geliştirilen projelere yaklaşık 11 milyon Avroluk mali destek sağlanıyor. Böylelikle diyalog projelerine bugüne kadar verilen toplam destek 42,5 milyon Avroyu aşıyor. AB’nin 9 politika alanına yayılan projeler ile birlikte tüm Programda ulaşılan ortaklık sayısı 600’ü buluyor.

Daha fazla bilgi için www.siviltoplumdiyalogu.org sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Yazıyı Paylaşın!

Son Haberler

Bültenimize Abone Olun!

Bizi Takip Edin

Go to Top