Kadın Araştırmaları Dergisi’nin Beşinci Sayısı Çıktı
Kadın ve Demokrasi Derneğinin (KADEM) resmî, uluslararası hakemli ve akademik süreli yayını olan, KADEM Kadın Araştırmaları Dergisi, beşinci Sayısı yayınlandı.
Toplumsal cinsiyet ve kadın çalışmaları ile ilgili araştırmaları yayımlayan hakemli, akademik bir dergi olan KADEM Kadın Araştırmaları Dergisi, kadın çalışmalarıyla ilgili çeşitli disiplinlerdeki bilgi birikimini bir araya getirmeyi ve kadın araştırmaları alanında bilimsel çalışmalar için önemli bir mecra olmayı amaçlamaktadır. Ayrıca nitelikli tartışma ve çalışmaların önünü açarak kadınlara yönelik politikaların şekillenmesine katkı sağlamayı hedeflemektedir.
KADEM Kadın Araştırmaları Dergisi’nin beşinci sayısında, Zehra Zeynep Sadıkoğlu’nun, soykırıma uğramış ve üzerine en vahşi yöntemlerle saldırılmış bir toplumun ve o toplumun kadınlarının anlatılmamış hikâyelerine dikkati çektiği, Boşnak yönetmen ve senarist Aida Begiç’le gerçekleştirdiği röportaj yer alıyor. Dergide, Yrd. Doç. Dr. Birsen Banu Okutan’ın “Duygusal Sefaletin Düşünümsel Göstergeleri: Aile Örneği”, başlıklı makalesi bulunuyor. Makalesinde Okutan, ailenin kurumsal kimliğinin modern zamanlarda sefalete sürüklendiği önermesini sorguluyor. Dr. Süleyman Gümrükçüoğlu’nun kaleme aldığı “Çocuğun Din Eğitiminde Ailenin Rolü” başlıklı makalede ise çocuğun din eğitiminde ailenin rolünün önemine dikkat çekiliyor. Derginin ayrıca, Arzu Arıkan’a ait olan “Aileyi İlgilendiren Bazı Kur’ânî Kavramların Semantik Analizi”, Dr. Fatih Yaman’ın kaleme aldığı “Uyum ve Ötekileştirme Ayrımında Suriyeli Sığınmacılar”, E. Sahra Öztürk’ün kaleme aldığı “Çalışma Yaşamında İkiz Rakip Üretimi: Kadının Kadına Engeli” başlıklı makaleleri de bulunuyor.