26 Mayıs 2016, İstanbul
KADEM’in iştirakçisi olduğu “Mobil Çözümlerin Adresi: Kadın” projesinin Dijital Girişimcilik Ödülleri Töreni, 30 Mayıs 2016 Pazartesi günü saat 09:30-11:00 arasında İTO Meclis Salonu’nda gerçekleşecek.
İstanbul Ticaret Odası liderliğinde İstanbul Ticaret Üniversitesi ortaklığında ve TOBB İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu desteği ile yürütülmekte olan projede Teknopark İstanbul A.Ş. ve KADEM iştirakçi olarak yer alıyor.
Proje kapsamında verilen eğitimlerin ardından, proje katılımcıları tarafından geliştirilen uygulamalar veya uygulama fikirleri, sektörde önde gelen firma temsilcilerinden ve akademisyenlerden oluşan bir jüri ve organizasyon komitesi tarafından değerlendirilerek seçildi. Seçilen fikirler, Melek Yatırımcılara sunularak ödüle layık görüldü.
“Mobil Çözümlerin Adresi: Kadın” projesi, İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından kar amacı gütmeyen kuruluşlara yönelik açılan 2015 yılı “Kadın İstihdamın Arttırılması Mali Destek Programı” kapsamında hibe desteği almaya hak kazandı.
Toplumda kadına biçilen geleneksel rollerin kadını iş gücü konusunda dezavantajlı bir duruma sokması ve kadın istihdamına yönelik kanalların olumsuz yönde etkilenmesini göz önünde bulunduran proje ekibi, istihdam alanında dezavantajlı gruplarda yer alan kadınların, işe giriş veya çalışma hayatına devam etme konularında, iş gücü piyasalarına entegrasyonlarını artırmak için “Mobil Çözümlerin Adresi: Kadın” projesini hayata geçirdi.
Mobil Çözümlerin Adresi: Kadın Projesi
Projenin hedef grubunu, en az üniversite öğrencisi veya mezunu olan, mobil teknoloji endüstrisinde çalışmaya, mobil teknolojiler alanındaki iş fikrini hayata geçirmeye istekli 40 kadın ve aynı kapsamdaki eğitimlere uzaktan eğitim sistemi vasıtasıyla katılacak 60 kadın oluşturuyor.
Projenin nihai yararlanıcıları; eğitim programlarına katılacak kadınların çalışacakları işletmeler, kadınların girişimci olarak iş kurması ile bu işletmelerde çalışacak kişiler, kadınların sosyal çevreleri ve mobil hizmetler alanında faaliyet gösteren işletmeler olarak belirlendi.
Mobil Çözümlerin Adresi: Kadın Projesi ile İstanbul’daki kadınların mobil teknoloji sektöründe iş gücüne ve istihdama yönelik faaliyetlerinin artırılması yoluyla kadınların ekonomik anlamda güçlenmesi, ülke ekonomilerine katkıları ve bu hizmetlerde etkin rol üstlenmesi hedefleniyor.
Projenin hedef grubunu teşkil eden kadınlara başlangıç ve ileri seviye olmak üzere iki grupta ve her bir gruba 180’er saatlik eğitim verildi. 180 saatlik eğitime ek olarak 40 saat Mobil Teknoloji Tasarımı eğitimi verildi. Aynı zamanda bu eğitimler sanallaştırılarak ve uzaktan eğitim sistemine ilave edilerek, örgün eğitimlerden faydalanamayan kadınların bu eğitimlerden dijital eğitim vasıtasıyla faydalanması sağlanıyor. Eğitimlerin akabinde mobil teknolojileri geliştirme eğitimlerini başarıyla tamamlamış katılımcılar, Mobil Uygulama Geliştirme Atölyesi’nde Mobil Uygulama geliştiriyor. Proje katılımcısı kadınlar, geliştirdikleri uygulamaları ve uygulama fikirlerini Melek Yatırımcılara “Dijital Girişimcilik Ödülleri” etkinliği ile sunma fırsatı yakalıyor.
Ayrıca, eğitimleri başarı ile tamamlayan ve Dijital Girişimcilik Ödülleri jürisi tarafından belirlenen 2 kadın girişimciye İstanbul Teknopark A.Ş. Kuluçka Merkezi’nde yer veriliyor.